MD International står ikke foran børsintroduktion

Udgivet den 06-09-1996  |  kl. 10:12  |  

Til trods for de formelle betingelser for en børsintroduktion er til stede i MD International, er der intet, der tyder på, at en børsintroduktion er foreliggende.

MD International blev stiftet i 1989. Af stiftelsesdokumentet fremgår det, at MD Foods, som direkte og indirekte kontrollerer 50,7 pct. af egenkapitalen i MD Int., har forpligtet sig til at bevare denne kontrol.

- På grund af forpligtelsen, vil MD Foods ikke opnå nogen økonomisk gevinst ved en introduktion, da aktiebeholdningen ikke må frasælges, siger informationschef Peter Kjelstrup til NetPosten.

Hermed er en afgørelse om en eventuel børsintroduktion en beslutning, som skal tages hos de investorer, der besidder de resterende 49,3 pct. af aktierne i MD Int. En stor del af aktierne ejes af en række institutonelle investorer og banker, som betragter investeringen som en langsigtet investering.

Peter Kjelstrup mener ikke, at en børsintroduktion er forestående, hvilket begrundes med de seneste års udvikling i MD Int.

- MD Int., der henter omkring 80 pct. af omsætningen fra det engelske marked, har de seneste par år haft det svært på grund af dårlige konjunkturer og hård konkurrence på det engelske marked. Jeg mener, at en børsintroduktion først vil kunne komme på tale, når der som minimum er fremlagt to på hinanden efterfølgende tilfredsstillende regnskaber, som kan sikre en tilstrækkelig god aktiekurs, siger Kjelstrup.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder