Medie: DSV er tæt på at købe Panalpina efter forhøjet bud

Udgivet den 01-04-2019  |  kl. 07:16  |  
Arkiv: Foto

Transportgiganten DSV er tæt på at købe den schweiziske konkurrent Panalpina, efter at selskabet har forhøjet sit tilbud. Det skriver Bloomberg News med henvisning til kilder med indblik i sagen.

DSV bød oprindeligt 170 schweizerfranc i en kombination af aktier og kontakte per aktie i selskabet i januar, inden at buddet blev forhøjet til 180 schweizerfranc kontant en måned senere. Panalpina ælukkede fredag i 165,80 schweizerfranc.

Bloomberg News oplyser ikke det forhøjede tilbud, men det har ifølge mediet fundet støtte hos Panalpinas største aktionær, Ernst Goehner-gruppen, der ejer 46 pct. af aktierne, som afviste det sidste tilbud.

Ifølge kilderne er forhandlingerne stadig i gang, hvorfor de stadig kan falde til jorden. Panalpina har ikke ønsket at kommentere sagen over for Bloomberg News, ligesom DSV søndag aften ikke var tilgængelig for en kommentar.

Investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet noterer i en kommentar, at investorerne i DSV har fundet en kanonstart på året, hvor aktien er steget med 28,2 pct.

- Hvis handlen med Panalpina bliver til virkelighed, vil det give mulighed for at den gode vækst- og indtjeningsudvikling fortsætter. Investorerne har meget stor tillid til, at DSV kan lave værdiskabende opkøb, og det har de al mulig god grund til.

- Historien viser nemlig, at DSV som en af de absolut meget få selskaber kan den metier. Selv om DSV kan blive nødt til at hæve deres bud marginalt, ændrer det ikke ved, at man om 2 år i givet fald ikke vil kunne se indtjeningsmæssig forskel på aktiviteterne med og uden Panalpina. Indtjeningsevnen vil være den samme, skriver han.

Panalpina-aktien lukkede fredag 0,8 pct. højere i 165,80 schweizerfranc - knap 8 pct. under DSV's forrige tilbud. DSV-aktien sluttede ugen med et plus på 2,0 pct. til 550,40 kr.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder