Microsoft investerer milliarder i Tyskland - techgiganter kæmper om AI i Europa

Udgivet den 15-02-2024  |  kl. 13:21  |  

Amerikanske Microsoft vil investere 3,2 mia. euro svarende til næsten 24 mia. kr. i Tyskland frem til 2025. Hovedparten af milliarderne skal bruges til at udvide teknologigigantens indsats inden for kunstig intelligens, AI.

Det skriver AFP.

Investeringen kommer til at fordoble kapaciteten af Microsofts "AI- og datacenterinfrastruktur", siger bestyrelsesformanden for Microsoft, Brad Smith, torsdag ved et arrangement med den tyske kansler, Olaf Scholz.

Og at milliarderne skal gå til det tyske skyldes, at Tyskland "er på forkant" inden for teknologiske forandringer, begrunder bestyrelsesformanden valget.

Microsofts milliardinvestering skal være med til at opbygge infrastrukturen for at udbrede brugen af kunstig intelligens.

Microsoft er storaktionær i OpenAI, der er selskabet bag Chatgpt med en ejerandel på 49 pct. af aktierne. Forretningsområdet kunstig intelligens har drevet en stigning i omsætningen hos den amerikanske koncern - og har skubbet den forbi Apple som verdens største virksomhed målt på markedsværdi.

Andre teknologikoncerner udvider også deres AI-arbejde i Europa. Alphabet, der står bag Google, oplyser også torsdag, at koncernen vil åbne et forskningscenter i Paris.

Microsoft går 0,4 pct. frem i formarkedet, mens Alphabet falder 1,1 pct.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯