MTH: Enemærke & Petersen-chef glæder sig over selvstændigt vækstridt

Udgivet den 22-06-2021  |  kl. 10:53  |  
Arkiv: Foto

MT Højgaard Holdings Enemærke & Petersen har igen været på spil med et opkøb, idet selskabet har købt 60 pct. af entreprenørkoncernen Nembyg med rødder i Tjæreborg i det sydvestlige Jylland.

Opkøbet er det andet i år, efter at Enemærke & Petersen i februar overtog Raunstrup, og for begge opkøbs vedkommende fortsætter aktiviteterne helt som tidligere under det nye ejerskab.

I stedet skal Enemærke & Petersen sammen med den eksisterende ledelse i de to opkøb nu finde vejen frem til endnu mere vækst og indtjening.

Og den måde at vokse på er noget, der er kommet til, efter at den nye struktur i moderselskabet, MT Højgaard Holding, blev gennemført og aktiviteterne samlet i ét børsnoteret selskab.

- Der er sket en koncerndrejning gennem det her med, at man har fået alle selskaber lagt ind under MT Højgaard Holding. Enemærke & Petersen har kunnet gå ud og være mere proaktive og udvikle vores virksomhed - blandt andet gennem opkøb, som det ikke rigtigt har været muligt at lave tidligere, siger Henrik Mielke, der er administrerende direktør hos Enemærke & Petersen, til Ritzau Finans.

Tidligere var MT Højgaard-koncernen ejet 54 pct. af Højgaard Holding og 46 pct. af Monberg & Thorsen, som begge var børsnoteret i København.

Det blev der ændret på i 2019, da alle aktiviteter blev lagt ind under MT Højgaard Holding.

VIL GERNE UDVIDE TIL NYE OMRÅDER

En god del af forklaringen på opkøbene af Raunstrup og aktuelt Nembyg er, at Enemærke & Petersen stadig har geografiske områder i Danmark, hvor selskabet har ingen eller meget lidt aktivitet.

Det gælder eksempelvis den sydlige del af Jylland, men lige præcis her er Nembyg et stærkt kort.

- I Vest- og Sydjylland er vi slet ikke, og derfor har vi set en god mulighed for at komme ind på det marked med Nembyg, som vi også samtidig mener at kunne udvikle endnu mere, siger Henrik Mielke.

Med købet af Raunstrup fik Enemærke & Petersen styrket sin tilstedeværelse i Øst- og Midtjylland samt på Fyn.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Director❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder