Netflix vil låne 2 mia. dollar mere

Udgivet den 21-10-2019  |  kl. 23:07  |  

Den amerikanske streamingkæmpe Netflix vil sælge obligationer for 2 mia. dollar, da koncernen trapper op forud for lanceringen af nye konkurrenter fra Disney og Apple og fortsat brænder kontanter op på nyt indhold.

- Provenuet fra salget vil blive brugt til generelle formål, der kan omfatte køb af indhold, produktion og udvikling og potentielle opkøb, hedder det i en meddelelse fra Netflix.

Obligationerne vil få en løbetid på 10,5 år og vil ikke kunne købes tilbage af koncernen, og de vurderes af kilder over for Bloomberg News at blive udbudt med en rente på 5,125 pct. for dollarobligationerne og omkring 3 pct. for euroobligationerne.

Netflix havde i tredje kvartal, som var bedre end ventet på bundlinjen, en negativ pengestrøm på 551 mio. dollar, men koncernen stillede samtidig i udsigt at forbedre den parameter i 2020.

Netflix-ledelsen understregede også i kvartalsregnskabet, at man er godt på vej til at nå målet om en driftsmargin på 13 pct. i 2019, ligesom koncernen sætter mål for en markant forbedring til næste år.

- I 2020 vil vi sætte et mål for en udvidelse af driftsmarginen på 300 basispoint, på niveau med den forbedring, vi har leveret hvert år siden 2017, hed det.

Netflix' aktie steg 1 pct. mandag. Torsdag steg den også 2,5 pct. på sidste uges regnskab, mens aktien imidlertid mistede hele 6,2 pct. fredag på et generelt salgspres på Faang-aktierne.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde