Ambu: Store investorer kritiserer bestyrelsesformand

Udgivet den 18-06-2019  |  kl. 23:53  |  

Investorerne kritiserer nu formanden for Ambu, Jens Bager, efter selskabet mandag aften nedjusterede sine forventninger til både 2018/19 og 2019/20.

Det skriver Finans.

Aktien faldt mandag med cirka 14 pct., og kursen er nu godt og vel halveret siden afskedigelsen af den tidligere administrerende direktør, Lars Marcher, for godt en måned siden.

- Når vi evaluerer forløbet, ser det ud, som om der er en rød tråd af manglende balance i hele ledelses-setuppet, vurderer Anders Schelde, investeringsdirektør i MP Pension, over for Finans.

Han peger på, at bestyrelsen lod Lars Marcher komme med meget optimistiske meldinger, som den nye topchef, Juan Jose Gonzales, siden har måttet trække tilbage. Anders Schelde stiller derfor spørgsmålstegn ved, om bestyrelsen har givet tilstrækkeligt med modspil til Lars Marcher.

Også Carsten Dehn, porteføljeforvalter i Lannebo Fonder, er kritisk.

- Det er ekstremt sent, at bestyrelsesformanden træder i karakter. Jeg tror, at det er et udtryk for et specielt magtforhold, hvor det har været CEO'en, der har kørt tingene, siger Dehn.

Dansk Aktionærforeningen stiller samtidig skarpt på, at Jens bager i forbindelse med direktørskiftet holdt fast i både forventningerne og strategien. Samtidig kritiserer foreningen, at Jens Bager sidste år solgte en stor portion aktier i Ambu til en pris langt over det nuværende niveau, skriver Finans.

- Det er bemærkelsesværdigt, hvor hurtigt Ambu har ændret de finansielle mål. Det undrer mig meget, og jeg har svært ved at se, hvorfor bestyrelsen stædigt fastholdt dem for en måned siden og nu ændrer dem, lyder det også fra Claus Henrik Johansen, senior porteføljeforvalter i Danske Bank, til Finans.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder