NKT får tildelt kabelordre i Norge

Udgivet den 05-10-2018  |  kl. 08:51  |  

Den danske kabelproducent NKT er blevet bedt af Equinor Energy om at levere og installere højspændingskabler til udvikling af projektet Johan Sverdrup 2, som er et oliefelt i Norge.

Kontrakten forventes at have en værdi af cirka 110 mio. euro eller 820 mio. kr. Der er tale om et 200 kilometer langt kabelsystem, og produktionsstart forventes at begynde i slutningen af 2019, skriver NKT i en meddelelse.

Oliefeltet er blandt de fem største på den norske kontineltalsokkel, og kablerne skal bidrage med strøm fra det norske elforsyningsnetværk. Kabelproducenten har tidligere leveret højspændingskabler til Johan Sverdrup til første fase af projektet. NKT modtager et "letter of award" på projektet, men det ændrer ikke på selskabets finansielle forventninger for resten af året.

- Tildelingen af Johan Sverdrup 2 styrker vores førende position yderligere i olie- og gassegmentet, der, sammen med markederne for offshore vind og interconnectors, udgør gode muligheder for vækst for NKT, skriver administrerende direktør i NKT Michael Hedegaard Lyng i meddelelsen.

NKT-aktien lukkede torsdag 3,9 pct. lavere i 158 kr.

/ritzau/FINANS

Patrick Solberg

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder