NKT/Jyske: Milliardprojekt nærmer sig - kursmålet løftes

Udgivet den 21-09-2018  |  kl. 12:01  |  
Novo Nordisk

Jyske Bank har løftet kursmålet for aktien i kabelproducenten NKT, da det 10 mia. euro store Südlink-projekt forventes at ramme ordrebøgerne tidligere end ventet. De første delordrer forventes at ramme allerede i sommeren 2019.

Det skriver Jyske Bank, efter at have været i dialog med NKT på baggrund af udtalelser fra den tyske konkurrent Prysmian, som også skal levere kabler til projektet. Ifølge NKT selv er tidspunktet dog stadig usikkert.

Jyske Bank har på den baggrund løftet kursmålet med en 10'er fra 155 kr. til 165 kr. NKT er det eneste af selskaberne med lokalproduktion i Tyskland, og derfor ser banken god mulighed for, at kabelproducenten kan sikre sig en del af ordren, som formentlig vil blive delt mellem NKT, Prysmian og Nexans.

- Vi formoder, at NKT stadig regner med at producere højspændingskablerne på fabrikken i Køln, og det kræver, at der senest i begyndelsen af 2019 er truffet beslutning om at udvide kapaciteten. Vi har tidligere argumenteret for, at en sådan beslutning ville være en positiv trigger for aktiekursen, skriver Jyske Bank i en analyse.

Banken ændrer dog ikke på sine estimater for 2019 og vurderer samtidig, at der skal flere ordrer til, hvis NKT skal leve op til sine forventninger for 2018, hvor omsætningen forventes at lande på ca. 1,0-1,1 mia. euro opgjort i standardmetalpriser.

Ordren fra Ørsted på højspændingskabler til den kommende Hornsea 2-vindmøllepark ud for Englands kyst er ikke nok. Der skal fortsat mindst en ordre yderligere i bogen, for at kunne leve op til forventningerne for 2018, vurderer banken, mens de venter, at omsætningen kommer til at ligge i den nedre ende af intervallet.

NKT-aktien falder 0,3 pct. til 162,60 kr. fredag formiddag. Jyske Bank fastholder sin anbefaling "hold".

/ritzau/FINANS

Patrick Solberg

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder