Nordea/Jyske: Kortsigtet værdisætning er tynd - anbefaling sænkes

Udgivet den 03-10-2018  |  kl. 10:01  |  
Nordea

Optimismen er ikke længere helt så let at spore hos Jyske Bank, når det kommer til storbanken Nordea, som har fået sænket anbefalingen til "hold" fra "køb" af finanshuset.

Kursmålet for Nordea-aktien lyder fortsat på 75 kr., fremgår det af en analyse onsdag fra Jyske Bank.

Baggrunden for justeringen af anbefalingen skal findes i den kortsigtede værdisætning, vurderer finanshuset i analysen.

- Nordeas kernenettorenteindtægter er stadig under intens marginpres, og mens volume-trends langsomt forbedres, mener vi, at den kortsigtede værdisætning er strakt ud.

- Vi forventer fortsat en gradvis forbedring af toplinje-trends og kan godt lide bankens langsigtede løfte - drevet af bankens igangværende digitale transformation og omkostningseffektivitetsforanstaltninger, skriver analytiker Simon Hagbart Madsen.

Andet kvartal af 2018 bød ellers på den første kvartalsvise forbedring i nettorenteindtægterne siden første kvartal af 2017, men det har altså ikke været nok til at overbevise finanshuset.

- Den negative vækst i kernenettorenteindtægter accelererede til 3 pct. på kvartalsbasis. Det var ansporet af et dramatisk marginpres, som med længder opvejede den bedre volume-trend.

- Mens vi forventer forbedrede topline-trends, vil vi gerne se stærkere volume-trends i følgeskab med noget nær stabile marginer, før vi kan anse Nordeas toplinjebekymringer for at være en del af fortiden, skriver analytikeren.

Nordea-aktien stiger 1,3 pct. til 68,96 kr. onsdag morgen.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Downgrade❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder