Norden/CEO: Ser kæmpe potentiale i Operator - kan blive markant større

Udgivet den 05-03-2019  |  kl. 10:59  |  
Arkiv: Foto

I 2017 valgte rederiet Norden at splitte sine tørlast-aktiviteter op i to divisioner - Dry Operator og Dry Owner - og tallene viser tydeligt, at det var rigtige at gøre.

Sådan lyder vurderingen fra topchef Jan Rindbo efter det første fulde regnskabsår med de to nye tørlast-enheder. Særligt Dry Operator ser han et stort potentiale for:

- Vi mener, der er et kæmpe potentiale her. Vi har en markedsandel på 2-3 pct., men er blandt de største i sektoren. Vi investerer nu i at udbygge, i hvor høj grad vi kan analysere udsving på markedet, fortæller topchefen.

Operator dækker over Nordens kortsigtede tørlast-aktiviteter, hvor der lejes skibe ind i markedet til at matche de lastaftaler, rederiet har fra kunderne. Owner dækker derimod over den traditionelle rederi-drift med egne skibe og lange aftaler.

- Vi har udvidet vores globale netværk af kontorer og mærker stor efterspørgsel på mere forretning, så vi ser et kæmpe potentiale i Operator. Det kan blive markant større for os i løbet af de næste par år, lyder spådommen fra Jan Rindbo.

VIL SELV TAGE HÆNDERNE PÅ RATTET

I 2018 nåede Operator et justeret årsresultat på 29,8 mio. dollar, hvilket var i den høje ende af forventningerne, som lød på 20-30 mio. dollar. efter en opjustering i august.

For fjerde kvartal alene nåede tørlast-divisionen, hvor der fragtes blandt andet korn og kul, det bedste resultat nogensinde på 17 mio. dollar - det skete i et marked, hvor raterne var lavere end ventet af mange.

- Vi har skabt en meget agil forretningsenhed, som bruger avancerede markedsanalyser og et stort markedskendskab til at positionere sig rigtigt - også ved markedsudsving, hvor vi kan tjene på både stigende og faldende rater.

- Det er afgørende i et volatilt marked. Vores ønske var at skabe en modstandsdygtig forretning, som ikke kun er afhængig af høje fragtrater, men som selv tager hænderne på rattet og kan justere hurtigere. Det er sket i Operator i 2018, og det har givet et flot resultat, lyder det fra Jan Rindbo.

Målet for Operator er at have en division, som fra 2021 leverer et justeret årsresultat på 40-60 mio. dollar. I 2019 forventer Norden et justeret årsresultat for division på 20-30 mio. dollar.

Norden-aktien startede tirsdagen ud med at ligge blandt de mest stigende danske aktier med et plus på op til 6,2 pct. I løbet af formiddagen er stigningen blevet vendt til et fald på 0,3 pct. til 93,85 kr.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  CEO❯  Report❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,79%
 
09:19:01

 
7,75%
 
09:19:01

 
4,22%
 
09:19:01

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder