Norsk krone rejser sig lidt fra nær historisk svagt niveau

Udgivet den 09-08-2019  |  kl. 15:19  |  

Den norske krone retter sig en smule fredag efter nogle uger, hvor valutaen har været hårdt ramt af uroen på de finansielle markeder.

- Den norske krone har haft det svært i kølvandet på Trumps eskalering af handelskonflikten, spændinger i Mellemøsten og fornyet brexit-usikkerhed, skriver makroanalytiker Kim Blindbæk fra Sydbank i et notat.

I løbet af 18 dage er den norske krone således blevet svækket med over 3,5 pct. Fredag skal der 75,21 danske kr. til 100 norske, og kursen er dermed tæt på det laveste lukkekursniveau nogensinde på 74,44.

Fredag morgen kom tal for den norske inflationen, som blev opgjort til 2,2 pct. i juli mod 2,4 pct. måneden før. Norges Bank ventede på forhånd, at den ville blive opgjort til 2,4 pct., og reaktionen har altså været et lille avancement for den ellers pressede norske valuta.

HØJERE INFLATION END MÅLSÆTNING

Kim Blindbæk noterer, at inflationen i Norge nu har været højere end inflationsmålsætningen på to procent i ni måneder i træk.

- Det er blandt andet et udtryk for, at den norske krone er blevet svækket, hvilket har presset prisen på importerede varer op. Det er dog også et udtryk for, at den indenlandske efterspørgsel har skabt en ressourceknaphed på blandt andet arbejdsmarkedet, vurderer han.

Norges Bank indikerede på sit rentemøde i juni, at bankens styringsrente efter alt at dømme ville blive hævet yderligere i løbet af andet halvdel af 2019. Det mener Sydbank-analytikeren meget vel kan komme til at ske på bankens rentemøde i september. Det kan det næste rentemøde i banken 15. august, hvor der ventes en uændret rente, imidlertid gøre markedet klogere på.

- Det mest spændende bliver Norges Banks kommunikation i forhold til at balancere den indenlandske økonomi og udfordringerne i den globale økonomi. Udfordringen for Norges Bank er, at handelskonflikten er blevet eskaleret, og at olieprisen er faldet en del. Det taler for, at Norges Bank kan vælge at se tiden an, skriver Kim Blindbæk.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Forex❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder