Norwegian-aktionærer siger ja til at forlænge milliardlån

Udgivet den 16-09-2019  |  kl. 14:53  |  

Norwegian har mandag fået udskudt betalingen på to obligationslån NAS07 og NAS08, som det havde problemer med at betale.

Lånene på henholdsvis 250 mio. euro og 964 mio. euro, hvad der samlet svarer til 2,6 mia. kr., stod til at forfalde i december og august 2020, men Norwegian har tidligere oplyst til børsen, at der ikke var penge til at betale førstnævnte tilbage.

Derfor foreslog lavprisflyselskabet en forlængelse af lånene og nye vilkår, hvilket mødte modstand fra hedgefonden Sissener Canopus, der ejer 7 pct. af lånet.

Norwegian fik dog mandag støtte fra 89,8 pct. af ejerne i førstnævnte lån, mens 99,6 pct. takkede ja til de nye forhold for lånet med udløb i 2020, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi er tilfredse med obligationsejernes beslutning om at ændre obligationerne, da det vil give os et finansielt frirum fremover, siger Norwegians fungerende topchef, Geir Karlsen, i en meddelelse til fondsbørsen.

- Vi mener, at det viser tillid til vores strategi og støtte af de vigtige skridt, som Norwegian tager for at vende tilbalge til profitabilitet.

- Selskabets operationelle præstation fortsætter med at forbedres, og vi er på rette vej til at nå målet for omkostningsbesparelser på 2 mia. norske kr. i 2019, lyder det fra topchefen.

Allerede ved middagstid kapitulerede Sissener, hvorfra det lød, at vurderingen var, at der var opbakning til Norwegians plan. Det fik Norwegian-aktien til at stige over 7 pct. Ved 14.30-tiden stiger den 5,4 pct. til 41,19 norske kr.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder