Novo kan blive udfordret af Pfizer inden for fedmepille

Udgivet den 22-05-2023  |  kl. 17:35  |  
Aktie tabel

Et oralt lægemiddel fra Pfizer har vist et tilsvarende vægttab som Novo Nordisks storsælgende type 2-diabetesbehandling Ozempic, der injiceres én gang ugentligt.

Det viser resultater fra et fase 2 klinisk forsøg ifølge mediet CNBC.

Resultaterne blev præsenteret på en lægekonference i slutningen af sidste år, men JAMA Network har nu frigivet hele den peer-reviewede undersøgelse, skriver mediet.

Pfizers forsøg fulgte 411 voksne med type 2-diabetes, som enten tog virksomhedens pille, Danuglipron, to gange om dagen eller en placebo.

Patienter, der tog en 120-milligram version af Danuglipron, tabte sig ifølge undersøgelsen med cirka 10 pund i løbet af 16 uger.

Resultaterne tyder ifølge CNBC på, at Danuglipron kan være lige så effektivt til vægttab som Ozempic over en kortere periode og yderligere er Pfizers behandling i pilleform.

Nyheden har sendt Pfizer-aktien op med 3,0 pct. til 37,88 dollar, mens Novo Nordisks ADR-notering på børsen i New York modsat ligger med et fald på 0,5 pct. i 169,76 dollar, hvilket er godt 1 dollar under niveauet klokken 17, da det danske aktiemarked lukkede.

Her lukkede Novo Nordisk-aktien rekorden 1179,80 kr. efter en stigning på 2,6 pct., der blandt andet kom efter hoveddata fra et fase 3a-stueide med 50 mg oral Semaglutid, der viser vægttab på linje med Novos egen fedmebehandling, Wegovy.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder