Novo: Kombinationsmiddel regulerer blodsukker bedre end konkurrent

Udgivet den 25-06-2018  |  kl. 07:19  |  
Arkiv: Foto

Novo Nordisk kombinationsmiddel Xultophy til behandling af type 2-diabetes er bedre til at regulere blodsukkeret end et middel fra konkurrenten Sanofi, når det blev givet som supplement til et diabeteslægemiddel i tabletform.

Det fremgår af resultaterne fra et studie, der går under navnet DUAL IX, skriver den danske medicinalgigant i en pressemeddelelse, i forbindelse med at studiet lørdag blev præsenteret på den årlige kongres i det amerikanske diabetesselskab, American Diabetes Association, i Orlando.

- Xultophy gav en større reduktion i langtidsblodsukkeret (HbA1c) end insulin glargin U-100, når det blev givet som supplement til en SGLT-2-hæmmer (et diabeteslægemiddel i tabletform, red.), skriver Novo Nordisk.

Insulin glargin U-100 henviser til franske Sanofis middel Lantus.

Studiet viste også, at voksne med type 2-diabetes oplevede en uændret vægt, færre tilfælde af lavt blodsukker (hypoglykæmi, red.) og en lavere insulindosis ved uge 26, hvis de benyttede det danske selskabs kombinationsmiddel, der er en kombination af Tresiba og Victoza. Til sammenligning tog gruppen i studiet i gennemsnit 2 kilo på ved brug af Sanofis middel.

I pressemeddelelsen fremgår det desuden, at bivirkningerne var sammenlignelige i begge behandlingsgrupper.

Fase 3b-studiet DUAL IX blev gennemført i 11 lande og omfattede i alt 420 patienter. Formålet var at undersøge effekten af Xultophy sammenlignet med konkurrentens middel som supplerende behandling hos voksne, der ikke var tilstrækkeligt reguleret ved behandling med SGLT-2i.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder