Novo misser primært endemål i sammenligningsstudie med fransk rival

Udgivet den 19-09-2019  |  kl. 12:25  |  

Novo Nordisk har på denne uges diabeteskonference i Barcelona præsenteret resultater fra et stort sammenligningsstudie med insulinet Tresiba, der stilles over for Toujeo fra franske Sanofi.

Studiet sammenligner effekten på langtidsblodsukkeret og tilfælde med for lavt blodsukker - kaldet hypoglykæmi - og Novo Nordisk mener at kunne vise forbedringer sammenlignet med det rivaliserende middel.

Men det primære endemål i studiet Conclude - at vise statistisk signifikant overlegenhed i forhold til Toujeo - blev misset, viser en meddelelse fra Novo Nordisk torsdag.

Over 36 uger viste Tresiba sig numerisk lavere i tilfælde af hypoglykæmi, men fordelen var ikke statistisk signifikant, og derfor er det primære endemål ikke nået.

Ser man over en længere periode, viser tallene dog noget andet.

- Raten af samlede tilfælde af hypoglykæmi var statistisk signifikant lavere i Tresibas fordel over den samlede behandlingsperiode på op til 88 uger, skriver Novo Nordisk.

Hos Sanofi giver man ikke meget for den danske konkurrents data.

Over for Børsen fortæller David Werner, der er global chef for Sanofis insulinforretning, at han ikke ser nogen relevans i Novos studieresultater, fordi de ikke kan anvendes udadtil, når det primære endemål ikke er nået.

- Novo forsøgte at vise overlegenhed over Toujeo med Tresiba, men mislykkedes med at nå det primære mål. Så det eneste, Novo har demonstreret, er, at Tresiba ikke er overlegen, siger til avisen.

Mads Krogsgaard Thomsen, der er forskningsdirektør hos Novo Nordisk, siger til Børsen, at han ærgrer sig over, at Novo har valgt et forkert primært endemål.

Han er dog stadig overbevist om, at data viser en klar forbedring i Tresiba sammenlignet med Toujeo.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder