Novo Nordisk reorganiserer R&D - 400 medarbejdere afskediges

Udgivet den 18-09-2018  |  kl. 10:57  |  

Novo Nordisk har besluttet en række strukturelle ændringer i sin forsknings- og udviklingsorganisation. Det sker med henblik på at fremskynde processer og øge antallet og mangfoldigheden af projekter i virksomhedens pipeline af kommende lægemidler.

Som led i ændringerne afskediges 400 medarbejdere i forsknings- og udviklingsenheder i Danmark og Kina, oplyser selskabet i en meddelelse. Det svarer til lidt under 1 pct. af Novos samlede medarbejderstab på omkring 43.000.

Ændringerne sker for at frigøre ressourcer til transformationel biologisk og teknologisk innovation til nye terapiområder.

- Hvis vi skal levere på vores ambition om et endnu højere innovationsniveau indenfor en bredere og mere forskelligartet vifte af kroniske sygdomme, kræver det, at vi får den rigtige fremtidige kompetencebase og allokerer ressourcer til vores prioritetsområder," siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør for forskning og udvikling i Novo Nordisk.

- Det betyder desværre samtidig, at vi må sige farvel til gode kolleger for at sikre, at vi har de fornødne nye forskningskompetencer til at understøtte vores langsigtede vækstambitioner, uddyber Novo-direktøren.

Novo vil i år etablere fire såkaldte Transformational Research Units, som skal forfølge behandlingsformer og teknologiplatforme. Der bliver tale om bioteklignende enheder med base i Danmark, USA og Storbritannien, som skal fungere som satellitter for den centrale forsknings- og udviklingsfunktion og drive udviklingen inden for områder som stamcelleforskning og kardiometabolisk forskning.

Novo vil desuden øge sin satsning inden for automatisering og digitale kompetencer for at gøre udvælgelsen og udviklingen af lovende molekyler mere effektiv.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
6,30%
 
14:09:01

 
4,32%
 
16/08/19

 
2,20%
 
14:09:01

 
0,09%
 
14:09:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder