Novo-rival er på vej med nyt blødermiddel

Udgivet den 30-05-2023  |  kl. 14:19  |  
Novo Nordisk - Insulin piller

Amerikanske Pfizer har tirsdag annonceret positive resultater med lægemiddelkandidaten Marstacimab til forebyggende behandling af blødersygdommene hæmofili A eller B.

Resultaterne fra fase 3-studiet lever op til studiets målsætning, og Marstacimab har dermed potentiale til at blive den første godkendte subkutane behandling til brug en gang ugentligt til hæmofili B.

Midlet kan desuden blive det første, der godkendes til patienter med hæmofili A eller B og uden inhibitorer, som skal tages i samme dosis uanset vægt, hedder det i en meddelelse fra Pfizer.

Marstacimab er en ny type behandling til blødersygdom med en anden virkningsmekanisme end den gængse behandling, der erstatter den faktor VIII og faktor IX, som blødere med henholdsvis hæmofili A og B mangler.

Fase 3-resultaterne viste en reduktion i antallet af årlige blødninger på 35 pct. sammenlignet med forebyggende behandling med faktor VIII eller IX.

Pfizer vil nu drøfte resultaterne af studiet med myndighederne med henblik på at kunne indsende en registreringsansøgning i løbet af de kommende måneder.

Pfizer falder 0,1 pct. i det amerikanske formarked.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Seneste nyheder