Novozymes/CEO: Spændet på guidance kunne være bredere

Udgivet den 23-01-2020  |  kl. 09:27  |  
Arkiv: Foto

Den treårige strategi om en årlig organisk vækst på plus 5 pct. gælder stadig for de mål, som den administrerende direktør, Peder Holk Nielsen, i sommer kom med.

Men - som han også tidligere har sagt op til flere gang - så bliver det vanskeligt at nå helt derop i år, hvor ingredienskoncernen løber efter en vækst på mellem 1 til 5 pct.

- Man kunne godt have lavet et bredere spænd, siger Peder Holk Nielsen om de forventninger, som han nu overlader til sin efterfølger, Ester Baiget, der overtager taktstokken i Novezymes til februar.

- Men der er fortsat en del risici, vi skal have med i billedet. Og for at få sikkerhed for at kunne nå vores mål er spændet, som det er, siger han.

Det er blandt andet ændringer i selskabets portefølje, hvor der skal skæres mere ind til benet og prioriteres i innovationen og udvikling, der koster.

- Det er jo helt klart, at vi kommer til at lande lavere end 5+ - den er vi med på. Men vi skal levere i den øvre ende, fastslår Peder Holk Nielsen.

- Og det ville da glæde mig, hvis den nye ledelse kan komme med en oppræcisering på et tidspunkt, siger han.

De usikkerheder, som topchefen ellers ser, er den fortsatte handelskrig mellem USA og Kina, den udfordrede landbrugsindustri, og den amerikanske politik på bioenergi, hvor Novozymes leverer enzymer til fremstilling af ethanol.

- Og her spiller det ind, hvor stor en iblanding af ethanol i benzinen man beslutter politisk. Selv om vi har flere markeder, hvor vi sælger enzymer fra Bioenergi-divisionen, så er USA fortsat det største marked, siger Peder Holk Nielsen.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder