Nye møgsager om hvidvask truer Danske Bank og Nordea - citat

Udgivet den 22-03-2017  |  kl. 06:34  |  

Mens politikere raser over danske bankers involvering i en international svindelsag, kan nye møgsager ramme både Danske Bank og Nordea inden for få måneder.

Det skriver Finans.

Bagmandspolitiet er netop nu ved at færdiggøre efterforskningen af de to banker, efter at de begge sidste år blev politianmeldt af Finanstilsynet for at sløse med de systemer, der skal sikre, at bankerne ikke misbruges af kriminelle til at hvidvaske penge. Danske Bank blev politianmeldt, fordi den igennem fire år blæste på et påbud fra tilsynet om at stramme op, men Finans erfarer, at det særligt er Nordea, som risikerer et kæmpe smæk.

- Sagen er under efterforskning, og vi forventer at træffe en beslutning omkring sommerferien, siger Morten Niels Jakobsen, statsadvokat i bagmandspolitiet, til Finans.

Sagen kommer i forlængelse af, at Nordea i Sverige i 2015 og 2013 fik bøder på hhv. 50 og 30 mio. svenske kroner.

- Vi tager vores forpligtelser til at bekæmpe hvidvask meget alvorligt og har investeret massivt for at styrke kontrollen, skriver Stine Wind, pressechef i Nordea, i en mail til Finans.

Danske Bank har også i årevis haft kendte problemer. Sidste år konstaterede Finanstilsynet, at Danske Bank stadig ikke overholdt et fire år gammelt påbud.

- Det er et arbejde, vi løbende har forbedret, men hvor Finanstilsynet ønskede anklagemyndighedens vurdering af, om der skal gives en bøde i sagen, siger chefjurist Flemming Pristed, Danske Bank.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
25/05/18

 
0,00%
 
25/05/18

 
0,00%
 
25/05/18

 
0,00%
 
25/05/18

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder