Nykredit: Anbefaler overvægt af EM-aktier trods seneste tids uro

Udgivet den 14-09-2018  |  kl. 12:44  |  

Usikkerheden på de nye markeder - emerging markets - ser efterhånden ud til at være inddiskonteret i finansmarkedet, og det gør det attraktivt at begynde at lægge flere penge i denne gruppe af aktier, som også har været faldende på det seneste.

Sådan lyder vurderingen hos Nykredit, der i sin egen investeringsstrategi er begyndt at anbefale "overvægt" af emerging markets-aktier mod en tidligere anbefaling om at have "undervægt" i aktier fra lande som eksempelvis Tyrkiet.

- En række bekymringer har ramt investorerne i emerging markets gennem 2018. Nogle ganske alvorlige, andre måske let overdrevne, men fælles for dem er, at de generelt virker rigeligt inddiskonteret i markedet.

- Det er i korte træk årsagen til vores ændring i den regionale strategi, der for første gang i længere tid overvægter emerging markets-aktier, skriver chefstrateg Frederik Engholm i en analyse.

I tilfældet med Tyrkiet har landet de seneste uger været inde i en turbulent periode, og landets valuta, lira, er blevet svækket en del over for blandt andet den amerikanske dollar.

Men torsdag løftede landets centralbank den toneangivende rente mere end ventet - trods modstand fra præsident Recep Tayyip Erdogan - og det styrkede lira, ligesom det gav håb om en faldende inflation.

Og selv om Nykredit mener, at den tyrkiske renteforhøjelse ret sandsynligt vil resultere i både en finansiel og økonomisk krise, så vurderes konsekvenserne for resten af verden at være overkommelige, samtidig med at rækken af emerging markets-lande med lignende svagheder i store træk begrænser sig til en række mindre økonomier.

- Tyrkiet står særligt svagt, og EM (emerging markets, red.) i en bredere kontekst virker fundamentalt mere robust end i de tidligere tilfælde, hvor krise et sted har spredt sig i hele EM-komplekset, skriver Frederik Engholm.

Den højere vægt i emerging markets-aktier finansierer Nykredit via en lavere vægt i aktier fra USA, ligesom finanshuset dropper præferencen for Indien inden for emerging markets-segmentet.

- Det sidste skyldes ikke, at vores langsigtede syn på indisk økonomi eller aktiemarked er væsentlig forringet, men snarere, at forestående valg og voldsom outperformance over for EM har hævet prisfastsættelsen betydeligt, øget risikoen og gør Indien lidt mindre attraktiv på kort sigt, skriver Frederik Engholm.

Mens Nykredit for nuværende anbefaler en lavere vægt i amerikanske aktier, så fastholder finanshuset sin anbefaling om at have en overvægt i aktier fra Europa.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
12:57:01

 
4,11%
 
18/07/19

 
3,68%
 
12:57:01

 
3,16%
 
12:57:01

 
1,27%
 
12:57:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder