Nykredit Realkredit benytter tilladelse fra Konkurrencerådet

Udgivet den 03-10-2017  |  kl. 06:01  |  

Konkurrencerådet offentliggjorde den 27. september 2017 en afgørelse, der giver Nykredit tilladelse til at hæve prisen for en gruppe af private lån i Nykredit Realkredit.

På baggrund af afgørelsen varsler Nykredit nu over for cirka 60.000 kunder, at prisen på deres nuværende realkreditlån forhøjes. Lån i Totalkredit, der har over 700.000 kunder, berøres ikke.

Konkurrencerådets afgørelse kan læses her: https://www.kfst.dk/pressemeddelelser/kfst/2017/20172709-nykredits-tilsagn-om-bidragsloft-erstattes-af-nye-tilsagn/

De nye satser træder i kraft den 1. juli 2018 og gælder udelukkende realkreditlån til private i Nykredit Realkredit. Bidragssatserne for F1-F4-lån stiger med 0,15 procentpoint, mens satserne for øvrige lån stiger med 0,10 procentpoint. Bidragssatserne holdes uændret for den mest sikre låntype, fastforrentede lån med afdrag.

Anders Jensen, koncerndirektør i Nykredit, udtaler:

- Vi hæver bidragssatserne for en gruppe kunder i Nykredit Realkredit, som i en årrække har haft en lavere bidragssats end andre.

- Cirka 60.000 kunder vil blive berørt af stigningen. Langt hovedparten af de kunder vil om ni måneder, hvor stigningen træder i kraft, fortsat have et lån med markedets laveste bidragssats. Jeg vil gerne understrege, at lån i Totalkredit, der har over 700.000 kunder, ikke berøres.
 
- Der skal være den rette balance mellem indtægter og omkostninger i alle grene af vores forretning. Med tilladelsen fra Konkurrencerådet kan vi tage et skridt i retning af at skabe bedre balance for denne gruppe af lån i Nykredit Realkredit. Derfor gennemfører vi denne bidragsforhøjelse.  

Om afgørelsen
Som betingelse for, at Nykredit kunne købe Totalkredit i 2003, indgik vi en aftale med konkurrencemyndighederne om, at priserne på de eksisterende lån i Ny-kredit Realkredit skulle sættes ned, og at priserne ikke kunne sættes op uden godkendelse fra konkurrencemyndighederne. Der blev ikke aftalt samme loft for priserne på Totalkredit-lån.

Loftet blev ændret ved en dispensation i 2011 med virkning fra april 2012. Denne dispensation udløb den 31. marts i år, men blev forlænget til den 30. september i år. 

Nykredit anmodede i juni 2016 konkurrencemyndighederne om at frigive prissætningen for kunderne i Nykredit Realkredit. Det er Nykredits ønske at stille alle kunder i koncernen lige, således at kunderne i Nykredit Realkredit og Totalkredit betaler samme for samme lån, og der sikres en bedre balance mellem indtægter og omkostninger på låneporteføljen i Nykredit Realkredit.

Konkurrencemyndighedernes tilladelse indebærer, at priserne i Nykredit Realkredit kan tilnærmes priserne i Totalkredit.

Spørgsmål kan rettes til Anders Jensen via presseafdelingen på tlf. 44 55 14 95 eller 44 55 14 96. 

Vedhæftede filer:

Nykredit benytter tilladelse fra Konkurrencerådet - 03. oktober 2017.pdf

Udgivet af: NPinvestordk