Obligationer/åbning: Lille rentestigning med fokus på forbrugertillid

Udgivet den 18-09-2020  |  kl. 08:49  |  

Det danske obligationsmarked er fredag åbnet med en rentestigning på 2 basispoint til minus 0,38 pct., efter at risikoappetitten er øget en smule i forhold til torsdag eftermiddag, hvor investorerne især solgte ud af it-aktier.

Hvis niveauet holdes frem til lukketid vil det blive til en ugentlig fremgang på 1 basispoint i forhold til lukkeniveauet i minus 0,37 pct. sidste fredag.

Det bliver en stille dag på nøgletalsfronten, hvor det vigtigste nøgletal kommer fra USA i form af en opgørelse af forbrugertilliden.

Fredag klokken 16 præsenteres den foreløbige udgave for september, og her venter økonomer adspurgt af Bloomberg News en lille stigning til 75,0 fra 74,1 måneden forinden.

Indekset, der udarbejdes af universitetet i Michigan, er kun kommet lidt igen fra bundniveauet i april på 71,8 sammenliget med en indeksværdi på lige over 100 i februar, før coronakrisen for alvor ramte den amerikanske økonomi.

- I september vil vi være på udkig efter, hvordan forbrugerne har reageret på usikkerheden omkring nye finanspolitiske hjælpepakker til den amerikanske økonomi, skriver Sydbanks makroanalytiker Mathias Sproegel Dollerup.

- Den forhalede politiske proces vil sandsynligvis trække ned i forbrugertilliden, mens den aftagende smitteudvikling vil trække op, fortsætter Sydbanks makroanalytiker, der vurderer, at et fald i forbrugertilliden kan presse renterne forsigtigt ned.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder