Obligationer/åbning: Renten falder marginalt forud for rentemøde i USA

Udgivet den 20-09-2023  |  kl. 08:44  |  

Obligationsmarkedet åbner med et lille fald forud for aftenens store begivenhed - rentemødet i den amerikanske centralbank - Federal Reserve.

Det er markedets forventning, at Federal Reserve vælger at holde renten i ro på 5,25 pct. til 5,50 pct., når centralbanken kommer med renteudmeldingen klokken 20.00.

- Vi hælder mest til, at Federal Reserve er lidt mere høgeagtige end ventet. Konkret venter vi, at centralbanken i aften fastholder udsigten til en renteforhøjelse i år, men reducerer antallet af rentenedsættelser i 2024, skriver Jyske Bank i en morgenkommentar.

Renten på den tiårige danske statsobligation falder ved åbningen af obligationsmarkedet 1 basispoint til 2,99 pct.

Tirsdag opstod der tvivl om Federal Reserves beslutning, og renten på den tiårige danske statsobligation ramte en overgang 3,02 pct. - det højeste niveau i 12 år.

Bekymringerne gik på, at en ellers aftagende inflation ville blusse op, og at det vil få Federal Reserve til at holde renten høj igennem lang tid.

Tirsdag ramte oliepriserne det højeste niveau i halvandet år. Samtidig steg den canadiske inflation mere end ventet, og tal for det amerikanske byggeri var ligeledes steget mere end analytikere havde regnet med.

Det fik også renten på den tiårige amerikanske statsobligation til at stige til sit højeste niveau siden 2007.

Forud for obligationsmarkedets åbning viste nøgletal fra Tyskland, at producentpriserne i august tog et stort dyk på 12,6 pct. på årsbasis. Konsensus blandt økonomer var ifølge Bloomberg et fald på 12,5 pct.

På månedsbasis steg priserne 0,3 pct. mod ventede 0,1 pct.

.\\˙ MarketWire

Silja Petri

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯