Obligationer/åbning: Renten rykker dybere ned i rekordterrænet

Udgivet den 14-08-2019  |  kl. 08:49  |  

Der er rentefald rundt om på flere af de europæiske obligationsmarkeder onsdag morgen, og herhjemme er ingen undtagelse, da renten på det tiårige statspapir ligger i minus 0,58 pct.

Det er 2 basispoint lavere end tirsdagens lukkeniveau. Samtidig vil det være et rekordlavt niveau for renten på den tiårige danske statsobligation, hvis udviklingen holder onsdagen ud. I øjeblikket er bundrekorden for papiret minus 0,56 pct.

Også i Tyskland er der rentefald, og her falder det tiårige statspapir ligeledes med 2 basispoint til minus 0,62 pct. Det sker, efter at der er kommet foreløbige tal for væksten i den tyske økonomi. Tallene viser, at væksten i andet kvartal bakkede med 0,1 pct., hvilket var som ventet af økonomerne ifølge Bloomberg News. Kvartalet før var der en vækst på 0,4 pct.

Fra Danmark er der også kommet væksttal, og de var mere opløftende, da indikatoren for bruttonationalproduktet (BNP) viste en positiv vækst på 0,8 pct. i andet kvartal efter en vækst på 0,3 pct. i første kvartal.

- Det er en markant vækst på et tidspunkt, hvor resten af verden oplever opbremsning. I Tyskland faldt BNP for eksempel med 0,1 pct. i samme periode, og meldingerne fra det meste af verden ser ikke for lovende ud fremadrettet, skriver Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank, i en kommentar.

- Det ser ud til, at det især er eksporten, der har trukket Danmarks vækst i perioden, og det viser, at vi til en vis grad er isoleret fra den globale afmatning i industrien, fordi dansk industri for en stor del er medicin, vindmøller og fødevarer, som ikke er så afhængige af konjunkturerne. Det viser også, at Danmarks konkurrenceevne har det ganske godt, fortsætter han.

Senere onsdag bliver de danske og tyske BNP-tal fulgt op af tal for BNP-væksten i hele eurozonen, hvorfra der også kommer tal for industriproduktionen.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder