Obligationer/åbning: Rolig morgen med mindre rentefald
Obligationsmarkedet herhjemme åbner onsdag morgen stort set fladt. Det var ventet, at det danske obligationsmarked ville indlede stort set uændret i forhold til lukketid tirsdag, da markedet lige skal fordøje en række dage med stor fokus på konflikten i Syrien, der stadig vil kunne påvirke markedet, hvis der dukker nyt op omkring den sag.
- Tirsdag havde vi rigtig stærk performance (for aktiemarkederne, red) i både Europa, Asien og USA på baggrund af aftagende frygt for krig i Syrien, hvilket også drev olie, guld og sølv lavere. Europa handler igen på niveauet for årets højeste sat i august, og det er derfor værd at holde øje med, om vi kan bryde højere de kommende dage, skriver Alm. Brand Markets i sin morgenrapport.
Den 10-årige toneangivende danske statsobligation åbner onsdag morgen i omkring 2,21 pct., hvilket er et marginalt fald sammenlignet med ved lukketid tirsdag, hvor den lå til 2,23 pct.
I mangel af væsentlige økonomiske nøgletal er der ikke udsigt til, at obligationsmarkedet vil arte sig andet end forholdsvist roligt resten af onsdagen. Dog vil nyheder omkring Syrien kunne have indflydelse på obligationsmarkedet. Frygten for en militær indgriben er så småt ved at aftage, efter at Rusland er kommet med et forslag om en FN-resolution. Forslaget skal få Assad-regimet til at udlevere landets kemiske våben, og det har sendt positiv stemning gennem markedet.
Renten på en 10-årig amerikanske statsobligation sluttede tirsdag i omkring 2,96 pct. og ligger dermed ikke langt fra de 3 pct., som mange analytikere ser som en kortsigtet smertegrænse.
- Vi vil uden tvivl se udsving i rentemarkedet de kommende dage, indtil vi får en melding fra Fed (den amerikanske centralbank, red.) på onsdag, vurderer Alm. Brand Markets med henvisning til næste uges Fed-møde, hvor der muligvis vil komme en afklaring på, hvornår centralbanken vil påbegynde en mere lempelig pengepolitik.
Fordi der ikke ventes væsentlige nøgletal i løbet af onsdagen, vil de finansielle markeder i stedet kigge mod Storbritannien, hvor briterne præsenterer de seneste tal for arbejdsløsheden. Procenten for arbejdsløshed har siden august været et af de vigtigste nøgletal hos befolkningen i Storbritannien, forklarer Sydbank i sin morgenrapport.
- Det skyldes, at Bank of England har givet de finansielle markeder en rettesnor. Bank of England har meddelt, at de ikke vil hæve renten, før arbejdsløsheden når under syv procent. Arbejdsløshedsprocent ligger i øjeblikket på 7,8 procent. Så længe arbejdsløsheden er over syv procent, forholder Bank of England sig retten til at lempe pengepolitikken yderligere. Vi forventer en uændret arbejdsløshedsprocent for juli, lyder det fra Sydbank.
Sydbank fortsætter i sin morgenrapport med at vurdere, at hvis procenten for arbejdsløshed viser sig at falde, vil det kunne gå ind og styrke værdien af pundet.
/ritzau/FINANS
Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1182
- næste ›