Obligationer/åbning: Uændret rente på dag med få nøgletal

Udgivet den 10-12-2019  |  kl. 09:03  |  

Tirsdag morgen åbner det danske obligationsmarked med uændrede kurser og renter, som ventet. Tirsdag er ikke en tung nøgletalsdag. Skal der markante bevægelser til, skal det komme fra handelspolitiske meldinger fra enten USA eller Kina.

Renten på den toneangivende amerikanske tiårige statsobligation faldt 1 basispoint i mandagens obligationshandel til 1,80 pct., som også var niveauet, da det danske marked lukkede. Tirsdag morgen i Asien er renten 1,81 pct.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation endte mandag med et fald på 2 basispoint til minus 0,28 pct. og det er stort set også niveauet tirsdag morgen.

INGEN TUNGE TAL

Af dagens nøgletal er det fra Europa det tyske ZEW-indeks, der kan tiltrække lidt opmærksomhed og fra USA er det temperaturmålingen på de små erhvervsdrivende - NFIB-indekset, der kan være interessant.

ZEW-indekset for den nuværende økonomiske situation ventes at være steget til minus 22,0 fra minus 24,7 i november, men forventningsindekset ventes at stige til 0,3 i december fra minus 2,1. Det vil i givet fald være første gang siden april, at indekset er positivt.

NFIB-indekset fra USA ventes at stige til 103,0 i november ifølge estimater fra Bloomberg fra 102,4.

- De små erhvervsdrivende er ofte orienteret mod det amerikanske hjemmemarked. Derfor giver NFIB-indekset en indikation på tempoet i den indenlandske amerikanske økonomi, forklarer Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker i Sydbank.

Af øvrige begivenheder i ugens løb, der kan påvirke er rentemøder i USA og Europa senere på ugen. Også det britiske valg - og en potentielt ødelæggende brexit - og handelskrigen fylder i markedet.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder