Obligationer/lukning: Renten steg let frem mod amerikansk rentereferat

Udgivet den 21-02-2024  |  kl. 17:03  |  

Renten steg en anelse onsdag, hvor markedet mest af alt så frem mod aftenens begivenheder i form af referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank.

Også nøgletal fra eurozonen påvirkede stemningen og sendte renten lidt højere i eftermiddagstimerne.

Den toneangivende tiårige danske rente endte dagen i 2,53 pct., som var 5 basispoint højere end dagen forinden.

Referatet fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, dækker over mødet i januar, hvor renten blev fastholdt. Siden er optimismen omkring antallet af rentenedsættelser i USA i år aftaget en del, da en række centralbankchefer har gjort deres for at tale optimismen ned.

Forud for referatet var forventningen derfor, at den første rentenedsættelse finder sted til juni. Her ser 79 pct. af markedet en rentenedsættelse på mindst 25 basispoint.

Tallet for en maj er på 38 pct., hvor 85 pct. af markedet i januar havde set en rentenedsættelse i maj, viser tal fra CME Fedwatch ifølge Reuters.

- På rentemødet i januar blev renten holdt i ro, og Federal Reserve udtrykte stor tilfredshed med inflationsudviklingen. Er tonen i referatet hårdere i forhold til inflationen, end rentemødet gav indtryk af, kan renterne blive presset op, lød vurderingen i en kommantar fra Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Seneste nyheder