Obligationer/middag: Blødende aktier giver renter i bakgear

Udgivet den 11-10-2018  |  kl. 11:52  |  

Statsrenterne er fortsat i bakgear torsdag ved middagstid, hvor renten på den toneangivende tiårige falder med 5 basispoint til 0,44 pct. sammenlignet med onsdag.

Det samme gør sig gældende i resten af Nordeuropa og USA, hvor renterne dratter ned, fordi investorerne ønsker at sætte sine penge i en mere sikker havn, som statsobligationer generelt anses for at være.

De globale aktiemarkeder dykker fortsat, og da investorerne ikke kan finde lukrative afkast på aktiemarkedet, søger de mod andre muligheder, hvilket har fået renterne til at falde rundt omkring i verden.

En kommentar fra USA's præsident, Donald Trump, om at den amerikanske centralbank (Federal Reserve) skulle være blevet vanvittig har fået har fået efterspørgslen efter T-bonds til at stige kraftigt.

Renten på den tiårige amerikanske statsobligation handles ved middagstid onsdag på markedet i Tokyo til 3,15 pct, hvilket er 7 basispoint lavere i forhold til dansk lukketid onsdag.

Senioranalytiker ved Danske Bank Mikael Olai Milhøj forventer, at den amerikanske centralbank vil ignorere Donald Trumps kritik og fortsætte med sine hidtidige renteforhøjelser.

- Vi tror, at rentestigninger til både december, marts og juni virker ret sandsynlige. Det vil få renten op på 3 pct., som er det niveau, hvor den amerikanske centralbank mener, at pengepolitikken er neutral, det vil sige hverken virker stimulerende eller opbremsende på økonomien, skriver analytikeren i en kommentar.

Investorerne kan hen på eftermiddagen se frem til en række nøgletal fra USA. Her vil der blive holdt mest øje med kerneinflationen - et tal, som den amerikanske centralbank styrer efter.

Kerneinflationen, som er inflationen fraregnet energi og fødevarer, var i august 2,2 pct. For september venter økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News, at kerneinflationen er tiltaget til 2,3 pct.

På månedsbasis venter økonomerne, at kerneforbrugerpriserne steg med 0,2 pct. i september mod en fremgang på 0,1 pct. i august.

/ritzau/FINANS

Patrick Solberg

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
11:02:01

 
6,42%
 
11:02:01

 
5,60%
 
11:02:01

 
2,67%
 
11:02:01

 
1,00%
 
17/06/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder