Obligationer/middag: Lille rentefald med fokus på inflationstal

Udgivet den 26-02-2021  |  kl. 12:07  |  

Det danske obligationsmarked ligger fredag med et lille rentefald, idet udsalget i de amerikanske statsobligationer er aftaget en smule efter torsdagens panikagtige frygt.

Fredag falder renten på den danske tiårige statsobligation med 3 basispoint til minus 0,12 pct. fra gårsdagens lukkeniveau på minus 0,09 pct., hvilket var det højeste niveau siden april sidste år.

Fredag i sidste uge lukkede renten i minus 0,20 pct.

Der er fredag nyt fra netop inflationsfronten, når der i eftermiddag kommer tal for forbrugerprisudviklingen i USA.

- En overraskende høj inflation vil kunne presse renterne op. I går så vi, hvor meget uro rentestigningerne kan skabe i øjeblikket, skriver seniorøkonom i Sydbank Kim Blindbæk.

Det er den enorme mængde stimulus, som den amerikanske centralbank, Fed, og den føderale regering har sendt ind i økonomien, udsigten til genåbning og udrulning af vacciner, der skræmmer investorer på inflationsfronten.

- På obligationssiden venter vi, at de seneste ugers kraftige stigninger i de lange renter vil ebbe ud. Derfor forventer vi også, at de lange danske renter vil forblive omkring de nuværende niveau frem mod efteråret, hvorefter vi venter en mindre yderligere stigning, skriver Nordea i en kommentar fredag morgen.

Inflationstallene, som lander fredag eftermiddag, er den såkaldte kerne-PCE, hvilket er Feds foretrukne inflationsmål. Kim Blindbæk venter, at tallene kan overraske til den høje side.

Hvis stigningstakten på månedsbasis lander på 0,4 pct. i dagens tal vil det ifølge Kim Blindbæk være den højeste stigningstakt siden januar 2007.

- Så høj en stigningstakt kan gøre investorerne bekymrede for, om Fed vil stramme pengepolitikken hurtigere eller kraftigere end ventet. Det kan sende renterne op, skriver han.

Fredag kommer der også tal for amerikanernes forbrug og indkomst. Her venter markedet en stor stigning i amerikanernes indkomst, da mange har fået udbetalt en check på 600 dollar i januar.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder