Obligationer/middag: Lille rentestigning frem mod tale fra USA

Udgivet den 25-03-2024  |  kl. 11:44  |  

Renten stiger en anelse mandag, hvor handlerne kun har få begivenheder at se frem i mod.

Der er tale om en afkortet handelsuge på grund af påsken, hvilket også udmønter sig i en lavere aktivitet.

Midt på dagen ligger renten på den tiårige danske statsobligation i 2,39 pct., hvilket er to basispoint højere, end da de danske handlere gik på weekend.

Den afkortede uge suppleret med fraværet af ikke bare mange investorer, men også en næsten tom statistisk kalender ventes at sætte sit præg på omsætningen.

Der er således ikke meget at hænge handlen op på mandag, hvor eneste punkt på dagsordenen er det amerikanske salg af nye boliger.

- I fraværet af de helt tunge nøgletal i dag, venter vi, at den generelle stemning på finansmarkederne vil være toneangivende for renterne i dag, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat.

Stemningen kan blive påvirket af en tale fra chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i Georgia, Federal Reserve og Atlanta, Raphael W. Bostic.

Bostic, der har stemmeret i Federal Reserve pengepolitiske udvalg Federal Open Market Committee, sagde så sent som fredag, at han nu blot venter en enkelt rentereduktion i år, samt at den meget vel kan falde senere end hidtil antaget.

Tidligere har Raphael Bostic ellers indikeret, at han fandt to rentenedsættelser passende i modsætning til renteudvalget som helhed, der stadig indikerer tre reduktioner i år.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯