Obligationer/middag: Morgenhandlens stejle rentestigning mere end udlignet

Udgivet den 28-10-2024  |  kl. 12:14  |  

Efter en stejl stigning i den indledende handel er renteniveauet mandag middag drattet ned under fredagens slutpunkt.

For den tiårige toneangivende danske statsobligation ligger renten ved middagstid i 2,10 pct. eller 2 basispoint lavere end slutrenten fredag. Det er 6 basispoint lavere end åbningsrenten mandag morgen, som tog bestik af en amerikanske rentestigning på 7 basispoint siden lukningen af den danske obligationshandel fredag eftermiddag.

Kalenderen er mandag tæt på tom for makrobegivenheder til inspiration for obligationshandlerne. Men det rådes der gavmildt bod på resten af ugen, hvor den amerikanske jobrapport for oktober, som offentliggøres fredag, kommer til at spille en central rolle.

Men forinden kommer vigtige data for den økonomiske vækst i Tyskland og i USA, den amerikanske forbrugertillid samt udviklingen i forbrugerpriserne i USA, EU og i Tyskland.

Jobrapporten fra USA ventes at vise, at der i oktober blev skabt blot 110.000 nye job uden for landbruget mod 254.000 nye job måneden før.

Og inflationen målt på kerneprisindekset ventes at være aftaget til 2,6 pct. i september fra 2,7 pct. måneden før og dermed nærme sig den amerikanske centralbank Federal Reserves mål om en kerneprisinflation på 2,0 pct.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder