Obligationer/middag: Reduceret risikoappetit og rentefald

Udgivet den 10-08-2018  |  kl. 12:37  |  

Usikkerhed præger de finansielle markeder fredag, hvor der blandt andet er fokus på Tyrkiet, hvis valuta nærmest kollapsede fredag morgen og ved middagstid ligger næsten 7 pct. svækket mod dollar.

Investorerne er bekymrede for, at de tyrkiske problemer kan smitte af på andre markeder, herunder på europæiske banker - og økonomier - som følge af deres eksponering mod landet.

Usikkerheden giver sig udslag i en reduceret risikoappetit hos investorerne, som sælger fra i aktier og kanaliserer midler over i de mere sikre statspapirer - herunder i tyske, franske, svenske og danske statspapirer.

- Drivkraften bag faldet (i den tyrkiske valuta, red) er usikkerhed i markedet om, hvorvidt Tyrkiet og USA kan finde en løsning på deres diplomatiske genvordigheder, skriver chefanalytiker Jakob Ekholdt Christensen fra Danske Bank i en kommentar.

Da mange tyrkiske virksomheder og husholdninger har optaget lån i udenlandsk valuta kan liraens fald ifølge chefanalytikeren føre til en alvorlig bankkrise i Tyrkiet.

EN OND SPIRAL

- Det er i høj grad også det, investorerne er nervøse for, og som får dem til at trække sig ud af Tyrkiet. Derved er landet ved at blive fanget i en ond fælde, hvor faldet i valutaen fører til yderligere fald osv., skriver han.

Herhjemme ligger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation fredag middag i 0,30 pct., hvilket er uændret i forhold til åbningsniveauet, men 5 basispoint lavere end torsdagens lukkeniveau.

På nøgletalsfronten retter fokus sig mod eftermiddagens tal for den amerikanske kerneinflation. Den gennemsnitlige annualiserede inflation i USA har i 2018 ligget på 2,3 pct., noterer Sydbank.

- Det er over den amerikanske forbundsbanks (Feds) inflationsmålsætning på 2 pct., hvilket vil anspore Fed til at fortsætte med at hæve renten gradvist i de kommende kvartaler, skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

Ifølge Bloomberg News venter analytikerne en kerneinflation i dagens opgørelse på uændret 2,3 pct. i annualiserede tal.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,42%
 
23/05/19

 
6,87%
 
23/05/19

 
1,73%
 
23/05/19

 
1,48%
 
23/05/19

 
0,17%
 
23/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder