Obligationer/middag: Renten rykker en smule væk fra bundrekorden

Udgivet den 17-06-2019  |  kl. 11:53  |  

Det danske obligationsmarked er mandag middag karakteriseret ved marginale rentestigninger, og for den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger renten i minus 0,21 pct.

Det er omkring 2 basispoint højere end fredagens lukkeniveau på minus 0,23 pct., som oveni var det laveste niveau nogensinde for den nuværende tiårige statsobligation herhjemme.

Generelt er rentebevægelserne i småtingsafdelingen rundt om i Europa, og det samme er tilfældet på aktiemarkedet, hvor der ej heller er de store bevægelser mandag ved middagstid.

Fra nøgletalssiden får investorerne mandag ikke meget inspiration til deres handler, da der kun er ét væsentligt nøgletal at holde øje med i form af erhvervstilliden i New York målt ved Empire Manufacturing-indekset. Det ventes i juni at vise indeks 11,0 mod 17,8 måneden før.

Derudover kan eventuelle udmeldinger fra Portugal, hvor ECB-direktørerne mødes til en årlig konference, påvirke stemningen, vurderer Søren V. Kristensen, der er chefanalytiker i Sydbank.

- Investorerne vil særligt have fokus på, om Draghi kommer nærmere ind på, hvad der kan aktivere rentenedsættelser og genstarte opkøbene af obligationer for nye penge. Det kan eksempelvis være markedets inflationsforventninger, som lige nu er bekymrende lave set med ECB øjne, skriver Søren V. Kristensen i en kommentar.

Ugens absolutte højdepunkt finder ifølge chefanalytikeren sted onsdag, hvor den amerikanske centralbank, Federal Reserve, holder rentemøde. Sydbank venter her, at styringsrenten fastholdes.

- Fed-direktørerne startede året ud med at signalere, at de ville være afventende med yderligere renteforhøjelser. Vi vurderer, at den afventende position nu vil blive udskiftet med formuleringen, at Fed står klar til at justere pengepolitikken for at forlænge opsvinget.

- Fed-direktørerne er bekymrede for vækstudsigterne grundet handelskonflikten. Samtidig er inflationspresset lavt, og derfor vil rentenedsættelser næppe give anledning til en overophedning, vurderer chefanalytikeren.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder