Obligationer/middag: Renten slås tilbage til start inden Powell-tale

Udgivet den 23-08-2019  |  kl. 11:48  |  

Der er stilstand på det danske obligationsmarked fredag, frem mod at chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, i eftermiddag skal holde en stærkt imødeset tale på centralbankens årlige symposium i Wyoming, USA.

Renten på det toneangivende tiårige danske statspapir har i løbet af formiddagen været oppe i minus 0,58 pct., men ved middagstid er den faldet tilbage til det niveau, den lukkede i torsdag - minus 0,61 pct.

På tværs af Europa er der små rentestigninger på statspapirer med tilsvarende løbetid, hvor renten på ledende papirer i Tyskland og Frankrig stiger henholdsvis 1 og 2 basispoint.

Der er småt med væsentlige nøgletal i kalenderen fredag, men klokken 16.00 dansk tid går chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, på talerstolen, hvilket kan give input til handlen.

Det sker i Jackson Hole, hvor Kansas-afdelingen af den amerikanske centralbank afholder det årlige symposion for landets afdelinger af centralbanken.

- Vi venter, at Powell bløder lidt op i forhold til sin tale efter det seneste Fed-møde og åbner for muligheden for yderligere rentenedsættelser, lød vurderingen fra Tommy Steg, senioranalytiker i Jyske Bank, inden markedets åbning.

Han tror dog også, at Powell vil benytte lejligheden til at understrege, at det går hæderligt i den amerikanske økonomi - og at der er forventningen, at det vil fortsætte.

- På den måde kan Powell balancere mellem aktiemarkedets behov for at høre, at amerikansk økonomi stadig har det godt, og obligationsmarkedets krav om yderligere pengepolitiske lempelser, fordi de frygter en recession i USA.

- Vi tror dog ikke, at Powell kan leve helt op til rentemarkedets forventninger. Rentemarkedet venter 58 basispunkter i rentenedsættelse året ud, og der er Fed slet ikke i øjeblikket, vurderer Tommy Steg i en kommentar.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
13/09/19

 
9,77%
 
13/09/19

 
7,36%
 
13/09/19

 
4,49%
 
13/09/19

 
4,15%
 
13/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder