Obligationer/middag: Renten står i stampe

Udgivet den 14-10-2019  |  kl. 12:39  |  

Den danske rente står mandag stille i forhold til niveauet ved børsåbningen, hvor den danske tiårige toneangivende statsobligation blev handlet med en rente på minus 0,46 pct. eller 2 basispoint lavere end fredagens lukkeniveau.

Renten blev mod slutningen af sidste uge trukket 4 basispoint op til minus 0,44 pct., efter at fortrøstningsfulde signaler fra handelsforhandlingerne mellem Kina og USA i Washington havde stimuleret risikovilligheden i markedet på bekostning af interessen for de mere sikre obligationer.

Sidst på eftermiddagen fredag skrev den amerikanske præsident, Donald Trump, på Twitter, at der var varmere følelser mellem USA og Kina i forhold til handelsforhandlingerne end tidligere.

Mandag er Columbus Day i USA, og det lægger en dæmper på markedsaktiviteten. Det amerikanske obligationsmarked er lukket, og dagtimernes eneste nøgletal drejer sig om eurozonens industriproduktion i august.

Den steg 0,4 pct. fra måneden før, men faldt 2,8 pct. sammenlignet med august sidste år. Konsensus var ifølge Bloomberg News en stigning i produktionen på 0,3 pct. på månedsbasis, mens der på årsbasis var ventet et fald på 2,5 pct.

Tidligere mandag blev de månedlige import- og eksportdata fra Kina offentliggjort, og virkeligheden overgik de i forvejen negative forventninger.

Eksporten i september faldt 0,7 pct. målt i yuan. Ifølge Bloomberg News havde økonomerne ventet en stigning på 1,5 pct. Importen i september faldt 6,2 pct. i yuan mod et ventet fald på 2,3 pct.

Skuffelsen ses som indikation på effekten af de amerikansk-kinesiske handelsstridigheder på ikke bare Kina, men på hele den globale økonomi.

Investorernes fokus rettes også mod forhandlinger mellem USA og EU i Verdenshandelsorganisationen (WTO) for at finde en løsning på toldstriden omkring EU's ulovlige statsstøtte til Airbus.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder