Obligationer/middag: Renten stiger et nøk efter håb om brexitaftale

Udgivet den 21-10-2019  |  kl. 12:16  |  

Renten stiger mandag middag med 4 basispoint til minus 0,33 pct. på den tiårige statsobligation i forhold til fredag eftermiddag. Igen er det nyt fra Storbritannien og EU, der bestemmer retningen, og her er håbet om en aftale steget.

- Denne uge kan blive afgørende i det langstrakte brexit-drama. Men under alle omstændigheder vurderer vi, at den seneste uges begivenheder har reduceret risikoen for et kaotisk "no deal"-brexit, påpeger Jyske Bank i en kommentar.

Weekenden var ellers lettere kaotisk, da premierminister Boris Johnsons brexit-aftale lørdag aldrig nåede til afstemning i det britiske parlament.

I stedet blev afstemningen sendt til hjørne af et forslag, der tvang premierministeren til at søge EU om udsættelse af Storbritanniens udtræden af unionen for tredje gang.

Men søndag sagde den britiske udenrigsminister, Dominic Raab, til BBC, at den britiske regering har stemmer nok til at få vedtaget premierminister Boris Johnsons brexit-aftale i parlamentets underhus.

Han tilføjede, at han er overbevist om, at Storbritannien vil forlade EU den 31. oktober.

Mandag morgen kom der nyt fra Japan, som viste, at den japanske eksport for tiende måned i træk tog endnu et dyk i september, og at faldet var større end ventet.

Eksporten faldt 5,2 pct. på årsbasis i september, mens økonomerne havde ventet et dyk på 3,7 pct. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Importen faldt samtidig med 1,5 pct. i september efter et dyk i august på 11,9 pct. og mod økonomernes estimerede drop på 2,8 pct.

Først på morgenen kunne investorerne vende blikket mod Europa, hvorfra der er landet tyske producentpriser for september og danske tal for beskæftigelsen for lønmodtagere i august.

På månedsbasis steg producentpriserne med 0,1 pct. sammenlignet med måneden før, hvor analytikerne havde ventet et fald på 0,1 pct. på månedsbasis

Beskæftigelsen i Danmark stod igen i august stort set stille. Omkring 200 personer mere blev lønmodtagere, men da der i alt er omkring 2,79 mio. lønmodtagere i Danmark, er status stort set uændret.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder