Obligationer/middag: Renter dykker på "super torsdag" med ECB i fokus

Udgivet den 14-12-2023  |  kl. 12:24  |  

Det danske obligationsmarked byder på klare rentefald torsdag, hvilket er helt efter bogen oven på begivenhederne i USA onsdag aften, hvor centralbanken Federal Reserve overraskede med blide rentemeldinger.

Herhjemme falder renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation således med 12 basispoint til 2,29 pct., hvilket er det laveste niveau siden februar 2023. Tidligere på formiddagen blev bunden ramt i 2,26 pct.

Chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank ser frem mod det, han kalder "super torsdag" med rentemøder i både Den Europæiske Centralbank, Bank of England og Norges Bank.

- Der var virkeligt smæk for skillingen i forbindelse med Fed-mødet i går. Renterne i USA faldt massivt, og det løftede S&P 500 og svækkede dollaren. Fed-medlemmerne venter flere rentenedsættelser i 2024 end tidligere og vurderer, at de enten er tæt på eller på rentetoppen, skriver Kim Fæster.

De amerikanske renter faldt kraftigt onsdag aften i kølvandet af rentemeldingerne, og for første gang indpriser handlerne nu rentenedsættelser i USA næste år på 150 basispoint, fremgår det torsdag morgen af Bloomberg News.

- Der er i dag udsigt til en "super torsdag", hvor investorerne ikke bare mærker efterdønningerne fra onsdagens Fed-møde, men også skal forholde sig til spændende rentemøder i både ECB, Bank of England og Norges Bank.

- Selv om vi forventer, at ECB igen i dag fastholder renten i 4 pct., er der alligevel lagt op til et meget interessant møde, da inflationen er faldet klart hurtigere end ventet af ECB, skriver Kim Fæster.

Han venter "klart mere" dueagtige toner fra ECB efter dagens møde end ved det forrige møde.

- Men vi tror ikke, at ECB allerede nu er klar til at erklære kampen mod inflationen for vundet, hvorfor ECB formentlig også vil signalere, at den første rentenedsættelse trods alt ikke ligger lige for, tilføjer Kim Fæster.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder