Obligationer/middag: Renter udvider dyk efter dueagtig Federal Reserve

Udgivet den 23-03-2023  |  kl. 11:51  |  

De danske statsrenter fortsætter ned torsdag ved middagstid, efter at en dueagtig kommunikation fra Federal Reserve med chef Jerome Powell i spidsen sendte de amerikanske obligationsrenter i dørken.

Federal Reserve hævede helt som ventet sin rente med nye 25 basispoint til 4,75-5,00 pct., men antydede i samme ombæring, at centralbanken kun er ét renteløft fra at nå sin terminalrente.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation falder torsdag 9 basispoint til 2,45 pct.

I USA faldt den tilsvarende amerikanske statsobligation hele 18 basispoint til 3,43 pct. Den har siden rettet sig til 3,46 pct.

- Det er i bund og grund en dueagtig meddelelse. Banken antydede, at den er ved at være meget tæt på afslutningen af stramningscyklussen, siger Peter Cardillo, der er cheføkonom hos Spartan Capital Securities, til Reuters.

Torsdag har ved middagstid budt på renteforhøjelser i både Norge og Schweiz, og i eftermiddag ventes tredje løft på stribe fra Storbritannien.

Norges Bank har hævet sin ledende rente med 25 basispoint til 3,00 pct., mens den schweiziske centralbank, SNB, har lagt 50 basispoint til sin rente, der nu lyder på 1,50 pct.

I Storbritannien ventes Bank of England at hæve med nye 25 basispoint til en rente på 4,25 pct.

Torsdag byder også på en lille håndfuld af amerikanske nøgletal for nytilmeldte ledige og salget af nye boliger.

I sidste uge ventes antallet af nytilmeldte ledige at være steget til 197.000 fra 192.000 ugen før, mens salget af nye boliger i februar ventes at være bakket 3,1 pct.

Herhjemme bedredes forbrugertilliden en smule i marts til minus 23,1 fra 25,1 måneden før, og ved middagstid offentliggør regeringen Økonomisk Redegørelse.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯