Obligationer/middag: Renterne vender rundt efter indledende fald

Udgivet den 19-06-2023  |  kl. 12:23  |  

Efter et lille dyk fra åbningen har renterne i løbet af formiddagen vendt rundt på det danske marked, hvor status ved middagstid er beherskede rentestigninger i forhold til fredagens slutniveau.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation er ved 12.15-tiden steget 2 basispoint til 2,81 pct., efter at renten ved 9-tiden rundede dagens foreløbige lavpunkt i godt 2,74 pct.

Kalenderen er stort set renset for nøgletal mandag med kun offentliggørelsen af det amerikanske NAHB-boligindeks for juni på dagsordenen.

Aktiviteten begrænses desuden mandag af fejringen af helligdagen Juneteenth i USA, da det amerikanske obligationsmarked holder lukket i den forbindelse.

- Efter sidste uges makroøkonomiske festfyrværkeri, hvor især Federal Reserve og Den Europæiske Centralbank var i fokus, er nøgletalskalenderen i denne uge noget mindre interessant.

- Vi holder dog øje med PMI'erne, der er en vigtig temperaturmåling på aktiviteten i euroområdet og flere centralbankmøder, skriver Jyske Bank i en kommentar.

Torsdag er der rentemøder i Bank of England og Norges Bank, og her er spørgsmålet ifølge Jyske Bank ikke, om centralbankerne forhøjer renten, men snarere hvor meget.

- Vi tror dog, at de holder kursen og "nøjes med" 25 basispoint. De kinesiske banker ventes også at sænke renterne på udlån til virksomheder og til boligkøb moderat natten til i morgen, skriver banken.

Dagens amerikanske NAHB-boligindeks for juni ventes at vise en marginal stigning til 51 fra 50 måneden før, når det offentliggøres klokken 16.

- Byggetilliden har lidt et stort knæk sammen med den kraftige aktivitetsnedgang på boligmarkedet. Det smitter af på byggeaktiviteten, når der bliver givet færre byggetilladelser til nye huse, og færre huse købes, som skal renoveres, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯