Obligationer/middag: Rentestigning i takt med øget risikovillighed

Udgivet den 02-06-2020  |  kl. 12:49  |  

Efter en kortvarigt dyk til under minus 0,26 pct. svinger renten på den tiårige danske toneangivende statsobligation ved middagstid tirsdag mellem minus 0,25 pct. og minus 0,24 pct.

Åbningsniveauet var minus 0,25 pct., som var 4 basispoint højere en lukkeniveauet inden pinse.

Den danske rentestigning spejler på klassisk vis den øgede risikovillighed, som har præget de europæiske aktiemarkeder siden weekenden, hvor der ses plusser i de fleste indeks, blot ikke i det defensivt prægede danske C25. I søgningen mod mere cykliske investeringer fravælges såvel defensive aktier som placering i sædvanligvis sikre statsobligationer.

På de europæiske rentemarkeder ligger renteudviklingen fra mandag til tirsdag nogenlunde flad i Tyskland, mens den franske rente falder to basispoint.

I Tyskland forhandler regeringskoalitionen mellem det konservative CDU og det socialdemokratiske SPD tirsdag om endnu en økonomisk hjælpepakke til kriseramte tyske selskaber.

Regeringen vedtog allerede i marts en hjælpepakke på 750 mia. euro, og den pakke, der forhandles om nu, er på 100 mia. euro, oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters med henvisning til regeringskilder.

Tirsdag byder ikke på tunge nøgletal.

Danske indkøbschefers aktivitetsindeks, Dansk PMI , steg til 54 i maj fra 37,2 måneden før. Det er det højeste niveau siden april 2019. I april i år dykkede indekset for første gang siden finanskrisen i 2009 under 40.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder