Obligationer/middag: Skuffende tysk erhvervstillid trykker renten

Udgivet den 25-01-2021  |  kl. 12:16  |  

Et skuffende IFO-indeks for den tyske erhvervstillid i januar presser mandag middag de europæiske renter ned, og ved middagstid handles den tiårige toneangivende danske statsobligation med en rente på minus 0,43 pct., som er 1 basispoint lavere end åbningsniveauet mandag morgen - og lukkeniveauet fredag.

På de store europæiske obligationsmarkeder i Frankfurt og Paris ses samtidig rentefald på 1-2 basispoint.

IFO-indekset for januar faldt til 90,1 fra 92,2 måneden før, mens der i markedet var ventet et indeks på 91,4 ifølge Bloomberg.

Respondenternes vurdering af det nuværende forretningsklima faldt til 89,2 fra 91,3 måneden før, og her havde økonomerne ventet indeks 90,6. Endelig faldt forventningsindekset til 91,1 fra 93,0, hvor økonomerne havde ventet en stigning i forventningsindekset til 93,6.

Det tyske IFO-indeks dækker over omtrent 7000 tyske selskabers opfattelse af det nuværende forretningsklima, og hvordan de venter, at de næste seks måneder vil blive.

Mere generelt ventes handlerne forsat at have opmærksomhed rettet mod de finanspolitiske forhandlinger i USA, hvor den nye præsident Joe Bidens administration skal forsøge at få vedtaget en hjælpepakke på 1900 mia. dollar.

Den årlige World Economic Forum-konference, der plejer at løbe af stablen i Davos, bliver i år holdt virtuelt, og her har chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, i en tale mandag formiddag konstateret, at risici ved klimaændringer ikke er tilstrækkeligt prissat.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder