Obligationer/middag: Toppen tages af rentestigning frem mod inflationstal

Udgivet den 26-05-2023  |  kl. 12:00  |  

Toppen er taget af rentestigningerne på det danske obligationsmarked fredag morgen, der ellers lagde ud med en solid stigning frem mod vigtige inflationstal fra USA.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger midt på dagen i 2,80 pct., hvilket er en stigning på 2 basispoint fra dagen før. I morgentimerne toppede renten i 2,86 pct., som var det højeste niveau siden starten af marts.

Også de amerikanske renter steg i morgentimerne yderligere en tand efter dansk børslukketid torsdag, da der stadig ikke er kommet et gennembrud i forhandlingerne mellem politikerne i Washington om en forhøjelse af gældsloftet. Også her er toppen dog siden skåret af.

I USA hersker der desuden stadig bekymring for, om den amerikanske stat i yderste konsekvens må misligholde nogle af sine obligationslån, hvilket overordnet har sendt kurserne ned og renterne i vejret på amerikanske statspapirer.

Ifølge Bloomberg News er en aftale dog ved at tage form. Anonyme kilder vurderer over for nyhedsbureauet, at politikerne er tæt på at indgå en aftale om at forhøje gældsloftet, mod at der også lægges loft over statens udgifter de kommende to år.

Dagens vigtigste indspark fra nøgletalsfronten kommer i eftermiddag, hvor der offentliggøres nyt om den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål, PCE kerne. Økonomer venter en uændret prisstigningstakt på 4,6 pct. på årsbasis i april, viser data indsamlet af Bloomberg.

På månedsbasis ventes priserne at være steget med 0,3 pct., og det er stadig for højt.

- I vores bog er det vigtigt, at stigningen på 0,3 pct. er næsten dobbelt så høj som Feds (den amerikanske centralbank) inflationsmålsætning, og det peger i retning af, at Fed bør hæve renten igen, skriver Tommy Steg, investeringsspecialist i Jyske Bank, i bankens morgenkommentar.

Der kommer fredag også nyt fra USA om udviklingen i privatforbruget, ordreindgangen på varige goder og University of Michigans forbrugertillidsindikator.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯