Obligationer/Sydbank: Danmark er sikker havn - renten rammer lavpunkt

Udgivet den 29-05-2018  |  kl. 11:25  |  

Der er stor efterspørgsel efter danske statsobligationer. Især er der rift om den toneangivende tiårige statsobligation, hvor renten på værdipapiret ligger på sit laveste niveau i den tid, hvor obligationen har været den ledende herhjemme.

Det skyldes den politiske uro i Italien. Den store usikkerhed i Italien gør, at investorerne søger mod værdipapirer, der synes mere sikre. Det er primært tyske værdipapirer, men også danske. Det vurderer analytiker i Sydbank Henrik Hansen.

- Den danske statsobligation følger den tyske tiårige statsobligation. Tyske obligationer er stedet, investorerne går hen, når de søger i sikker havn. Det er ret karakteristisk for, det der sker, når der er usikkerhed. Også Danmark er sikker havn, det må vi konstatere, siger Henrik Hansen til Ritzau Finans.

Renten på den toneangivende danske statsobligation ligger ud på tirsdagens formiddag i 0,24 pct., og den er dermed faldet 14 basispoint i forhold til lukkeniveauet mandag. Mandag faldt renten 5 basispoint.

- Det er en meget kraftig udvikling her til morgen. Det er meget lang tid siden, at vi har set det. Og her snakker jeg ikke uger eller måneder. Nu må vi se, hvilken vej det bærer hen, men det ligner noget, vi så under statsgældskrisen i Grækenland. Der er vi dog ikke endnu, siger Henrik Hansen.

I Italien er der flugt fra den tiårige statsobligation. Kursen falder, og renten stiger. Renten ligger i 3,12 pct., hvilket er 47 basispoint højere end lukkeniveauet mandag.

I Tyskland rammer renten på den tiårige statsobligation ligesom sin danske kollega det laveste niveau, i perioden hvor den har været ledende. Renten ligger her på 0,24 pct.

/ritzau/FINANS

Jacob Zacher Poulsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯ 

Relaterede nyheder