Obligationer/tendens: Afventende stemning vil præge før Fed-rentemøde

Udgivet den 16-09-2020  |  kl. 07:11  |  

Rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, står højt på agendaen onsdag, hvor det danske obligationsmarked formentligt vil være præget af en afventende stemning.

I USA steg renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation knap 1 basispoint til 0,68 pct. tirsdag.

Onsdag morgen handles det tiårige amerikanske statspapir med en rente på 0,67 pct. på børsen i Tokyo.

Det er 1 basispoint lavere, end da obligationsmarkedet i Danmark lukkede tirsdag, og derfor kan rentepilen pege marginalt op, når handlen skydes i gang herhjemme onsdag.

Tirsdag gjorde de danske renter heller ikke det store væsen af sig. Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede uændret i minus 0,38 pct. efter at have ligget omkring 0,36 pct. ved middagstid.

Forud for børsåbningen kan handlerne se nærmere på nye nøgletal fra Japan om udviklingen i eksporten og importen i august.

Eksporten fra Japan faldt 14,8 pct. på årsbasis i august, mens økonomerne havde ventet et dyk på 16,1 pct. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Eftermiddagen byder på nyt om det amerikanske detailsalg, som ventes at være steget med 1 pct. på månedsbasis i august.

Onsdagens helt store begivenhed er rentemødet i Federal Reserve (Fed), der afsluttes med en rentemeddelelse klokken 20.00 dansk tid.

- Vi venter, at det på det kommende rentemøde vil give anledning til en ændring af de pengepolitiske signaler fra Fed. Det er vores forventning, at Fed eksplicit vil koble en fremtidig renteforhøjelse op på en inflation på mere end to procent.

- Vi venter dog, at pengepolitikken i det store hele forbliver uændret. Hvis Fed overrasker og skruer op for tempoet af opkøbene af obligationer for nye penge, kan det svække en allerede trængt dollar, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

Chefen for centralbanken, Jerome Powell, lancerede for kort tid siden en udvikling af bankens strategi i forhold til inflationen, som nu vil blive tilladt at overstige målet om 2,0 pct. om året i "noget tid" uden forebyggende renteforhøjelser.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder