Obligationer/tendens: Fokus på forbrugertillid og producentpriser

Udgivet den 20-05-2022  |  kl. 07:08  |  

Der ventes en rolig start på obligationsmarkedet fredag, hvor der i løbet af dagen vil komme fokus på forbrugertilliden i både Danmark og eurozonen, mens producentpriserne i Tyskland vil give et praj om inflationen.

Det kommer oven på et gedigent rentedyk til den toneangivende tiårige danske statsobligation torsdag, hvor renten faldt med 8 basispoint til 1,29 pct., da investorerne flyttede sig fra aktier over i de mere sikre statsobligationer.

Derudover var der også nyt rentereferat fra Den Europæiske Centralbank. Det viste, at ECB-direktørerne vurderede, at krigen i Ukraine havde dæmpet den økonomiske vækst, men ikke afsporet genopretningen efter coronakrisen.

I løbet af morgenen kommer der tal for både den danske forbrugertillid i maj samt for de tyske producentpriser i april. Sidstnævnte kan give en indikation på inflationspresset i eurozonen, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank.

- Da producentpriserne stiger mere end forbrugerpriserne, varsler det, at virksomhederne ikke er færdige med at sende regningen fra dyre råvarer og højre energipriser videre til forbrugerne, skriver han i en kommentar.

Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg ventes der en stigning på 31,3 pct. i april sammenlignet med samme måned sidste år. Måneden forinden steg producentpriserne 30,9 pct.

Stiger tallet mere end ventet, kan det presse renterne op, vurderer Sydbank-økonomen.

Fra dansk side er der fokus på forbrugertilliden, der sidste måned viste negative 20,9. Senere på eftermiddagen kommer der ligeledes forbrugertillidstal fra eurozonen, hvor der ventes et negativt indeks på 21,5 mod negative 22,0 måneden forinden.

- Vi venter, at forbrugertilliden både i Danmark og eurozonen i maj hænger fast på stort set uændrede niveauer. Skulle forbrugertilliden falde yderligere i eurozonen, kan det svække euroen og presse renterne ned, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯