Obligationer/tendens: Fortsat pres ned på renter og fokus på detailsalg i USA

Udgivet den 15-11-2023  |  kl. 06:47  |  

Det danske obligationsmarked vil onsdag formentlig fortsat været påvirket af tirsdagens lavere end ventede amerikanske inflationstal, der pressede renterne ned og gav pæne stigninger på aktiebørserne.

- Inflationstallene understøtter forventningerne om, at der ikke kommer flere renteforhøjelser fra Federal Reserve, og markedsaktørerne har været hurtige til at fremrykke forventninger om amerikanske rentenedsættelser, skriver Nordea i en kommentar.

Renterne på de amerikanske statspapirer er faldet yderligere efter dansk børslukketid tirsdag, hvilket kunne indikerer yderligere rentefald, når markedet åbner herhjemme onsdag.

Renten på den tiårige amerikanske T-bond faldt tirsdag i USA 19 basispoint til 4,45 pct., og onsdag morgen er renten faldet yderligere til 4,43 pct. på markedet i Tokyo. Det er 3 basispoint lavere, end da det danske marked lukkede tirsdag klokken 17.

Herhjemme faldt renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation tirsdag med 7 basispoint til 2,82 pct. Før offentliggørelsen af inflationstallene fra USA lå renten lige under 2,94 pct.

Ifølge Nordea er den første rentenedsættelse på 25 basispoint fra den amerikanske centralbank nu allerede fuldt indpriset i løbet af andet kvartal næste år, og inden udgangen af 2024 er der indpriset tæt på fire rentenedsættelser - i alt på 100 basispoint.

- Det er meget aggressive forventninger i lyset af det vækstmomentum, der i øjeblikket er i den amerikanske økonomi. Det bliver derfor yderst interessant at se, hvor stærke dagens tal for det amerikanske detailsalg er, skriver Nordea.

Udover de amerikanske tal for detailsalget er der onsdag fokus på mødet mellem den amerikanske præsident, Joe Biden, og den kinesiske præsident, Xi Jinping.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯