Obligationer/tendens: Indkøbschefer kan påvirke renten

Udgivet den 23-09-2020  |  kl. 07:16  |  

Nøgletal vil med stor sandsynlighed sætte dagsordenen på det danske obligationsmarked onsdag, hvor handlerne kan se frem til en lind strøm af PMI-målinger fra både Tyskland, eurozonen og USA.

PMI-målingerne, der bygger på indkøbschefernes forventninger, opgøres både for industrien og servicesektoren, og ventes generelt at vise behersket fremgang i september. Eneste undtagelse er PMI for den amerikanske servicesektor, der ventes at falde til indeks 54,6 fra 55 ifølge Bloomberg News. En værdi over 50 indikerer vækst.

- Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med stort set uændrede renter.

- I dag skal investorerne ud på en global PMI-rundtur, der vil give os en vital temperaturmåling på den globale økonomi i september. Retningen i PMI -tallene kan blive afgørende for dagens renteudvikling. Ser vi en generel tendens til faldende PMI -tal, kan det presse renterne ned, vurderer makroanalytiker i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel i bankens morgenkommentar.

I USA vidnede chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, tirsdag i Kongressen i USA , og igen efterlyste han politikernes hjælp til at sikre opsvingets styrke.

- Vejen fremad vil afhænge af at holde virusset under kontrol og af de politiske tiltag på alle statslige niveauer. Mens et opsving er undervejs, er både beskæftigelsen og den økonomiske aktivitet imidlertid langt under niveauerne før pandemien, og kursen fremover er fortsat behæftet med stor usikkerhed, lød det fra Powell.

Onsdag morgen handles den tiårige T-bond med en rente på knap 0,67 pct. på markedet i Tokyo. Det er knap 1 point mere, end da obligationsmarkedet i Danmark lukkede tirsdag.

Herhjemme endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation tirsdag 1 basispoint højere i minus 0,42 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder