Obligationer/tendens: Rentefald i vente fra start

Udgivet den 05-12-2022  |  kl. 07:17  |  

Det danske obligationsmarked ventes mandag at åbne med faldende renter, efter at de amerikanske renter fredag aften faldt en del i forhold til niveauet ved dansk børslukketid.

En stærk jobrapport fra USA gav fredag eftermiddag ellers anledning til et pænt hop op i renterne i både USA og Europa, men efter at de danske handlere gik på weekend faldt de amerikanske renter tilbage til tæt på udgangspunktet for dagen.

Renten på den toneangivende tiårige T-bond endte faktisk med et fald på et enkelt basispoint til 3,49 pct. I løbet af eftermiddagen - efter tallene fra det amerikanske arbejdsmarked - var renten ellers oppe i 3,63 pct.

Mandag morgen forrentes den tiårige T-bond med 3,53 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er 7 basispoint mindre end ved dansk lukketid fredag.

Herhjemme endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation fredag 6 basispoint højere i 2,10 pct., men over ugen blev det til et rentefald på 11 basispoint.

Mandag kan markedsdeltagerne se frem til tal for detailsalget i eurozonen i oktober. Økonomerne venter et fald på 1,7 pct. fra måneden før, viser et estimat fra Bloomberg News.

Fra USA kommer der tal for fabriksordrer og ordreindgang af varige gode. Derudover offentliggøres de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i servicesektoren, ISM Services.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯