Obligationer/tendens: Rentes ventes at fortsætte i negativt terræn

Udgivet den 24-05-2019  |  kl. 06:58  |  

Det ser ud til, at den danske rente på den tiårige toneangivende statsobligation vil starte ugens sidste dag i det niveau, som den lukkede i torsdag.

Renten faldt i går med 3 basispoint til minus 0,03 pct. Til sammenligning gik renten i sidste uge på forlænget weekend torsdag på grund af bededagsferien men en rente på plus 0,04 pct.

Skuer handlerne mod USA og Japan for at få en hjælpende hånd, så kan de se, at bekymringen for en optrapning af handelskrigen torsdag sendte aktierne hårdt i minus, og da investorerne myldrede ind i sikker havn i obligationerne dykkede renterne kraftigt i USA.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 7 basispoint til 2,31 pct. Fredag morgen handels T-bonden med en rente på 2,32 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er 1 basispoint lavere, end da det danske obligationsmarked lukkede.

Handelskrigen var igen den udløsende faktor. Onsdag kom det frem, at USA overvejer at sætte yderligere fem kinesiske teknologivirksomheder på sin sorte liste ved siden af Huawei, hvilket betyder, at amerikanske selskaber ikke må handle med dem uden tilladelse.

Der er ikke meget at tage bestik af i fredagens nøgletalskalender, så det bliver den generelle stemning, der kommer til at præge udviklingen.

- Vi forventer, at det danske obligationsmarked vil åbne med stort set uændrede renter. Den generelle stemning på de finansielle markeder vil efter alt at dømme diktere renteudviklingen, hvor fokus især vil have fokus på handelsspændingerne mellem USA og Kina, skriver Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker i Sydbank.

Her på ugens sidste dag kan Storbritannien også tiltrække sig opmærksomhed, da The Times torsdag skrev, at den britiske premierminister, Theresa May, fredag ventes at annoncere, at hun træder tilbage.

- Vælger Theresa May at trække sig som premierminister, kan det give rentefald, da det vil åbne døren for Boris Johnson, der vil rive Mays brexit-aftale med EU i stykker, påpeger makroanalytikeren.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,63%
 
22:00:01

 
8,42%
 
17:00:01

 
4,59%
 
22:00:01

 
2,02%
 
17:00:01

 
1,51%
 
17:00:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder