Obligationer/tendens: Rentestigninger i sigte efter passiv BoE-melding

Udgivet den 27-09-2022  |  kl. 07:15  |  

Der er umiddelbart flere rentestigninger i vente fra starten af den danske handel med statspapirer tirsdag morgen.

Mandag aften steg renterne i USA således videre oven på passive meldinger fra den britiske, hvilket endnu en gang har skabt frygt for højere renter på den mellemlange bane.

De danske statsrenter steg ellers også allerede mandag, hvor den toneangivende tiårige rente steg med 9 basispoint til 2,50 pct.

I USA røg den toneangivende tiårige rente helt op i underkanten af 4 pct. i mandagens handel, og selv om renten siden er røget en smule tilbage i tirsdag morgens asiatiske handelssession, er der stadig et pænt efterslæb til det danske marked.

Den effektive amerikanske rente på 3,88 pct. tirsdag morgen er nemlig fortsat 11 basispoint over niveauet ved dansk lukketid mandag.

Den britiske centralbank, Bank of England, er kommet under pres på bagkant af en kraftig svækkelse af det britiske pund, der blev udløst af regeringens store finanspolitiske udspil, der omfatter en enorm stigning i de offentlige udgifter og store skattelettelser.

Problemet for markedsdeltagerne er, at tiltagene er ufinansierede og samtidig risikerer at puste yderligere til inflationen.

Det har svækket pundet markant og fået spekulationer frem om, at Bank of England kan blive nødt til at hæve renten ude af tur for at støtte valutaen.

Men mandag eftermiddag meldte Bank of England, at centralbanken følger nøje med i situationen, men umiddelbart først vil reagere på den ved det næste planlagte rentemøde, der afholdes i starten af november.

Tirsdag er der også flere nøgletal i kalenderen, der kan have markedets interesse.

Det gælder blandt andet en statistik over ordreindgangen på varige goder i USA, som i august ventes at være faldet med 0,3 pct. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Samtidig ser økonomerne en stigning i forbrugertilliden i USA til 104,5 i september fra 103,2 i august.

Salget af nye boliger i august ventes at være fladet med 2,2 pct. i august.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯